Àlvarez convida la nova direcció del sindicat a seguir potenciant el paper innovador i de referència que ha fet forta la UGT

som-ugtDesprés de 26 anys, Àlvarez s’acomiada reivindicant el paper dels sindicats en les pimes i la necessitat de derogar les reformes laborals

El fins ara secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, s’ha acomiadat després de 26 anys al capdavant reivindicat el paper del sindicat. Ho ha fet en la presentació de l’informe de gestió del Secretariat Nacional de Catalunya, dins el 15è Congrés que se celebra d’avui a divendres en el Centre Cultural Terrassa, en motiu de la commemoració del 40è aniversari de la celebració de l’Assemblea de la UGT de Catalunya després de la dictadura franquista.

En el seu repàs a la situació internacional, Àlvarez ha criticat la política europea en relació a la crisi dels refugiats. Ha reclamat que “cal que construïm una Unió Europea partint només del poder dels estats. Hem de construir una UE que tingui en compte els ciutadans i les ciutadanes, amb un Parlament europeu sobirà”. També s’ha referit a l’escàndol dels paradisos fiscals, alhora que ha denunciat que la Unió Europea -Parlament europeu, estats membres, institucions europees- hagi exigit a la ciutadania sacrificis en forma de polítiques d’austeritat, mentre ells estan permetent que hi hagi un espoli fiscal d’aquesta magnitud. “Hem d’aconseguir que la UE posi en marxa una política fiscal comuna, i que tingui la capacitat perquè aquesta sigui respectada i tinguda en compte”. Pel que fa al TTIP, Àlvarez ha convidat els delegats i delegades assistents a “exercir pressió sobre els eurodiputats i les eurodiputades perquè diguin no al tractat de lliure comerç amb el Canadà i els Estats Units”.

A nivell intern, Àlvarez ha denunciat la campanya bruta que han rebut els sindicats de classe en els darrers anys, “estenent la sospita perquè les organitzacions sindicals no tingui l’autoritat moral per poder desenvolupar la seva feina”. I ha recordat que la UGT de Catalunya no són els seus dirigents, sinó els 20.000 delegats i delegades que el nostre sindicat té a les empreses. En aquest sentit, també ha reclamat la necessitat d’estar presents en les pimes. “No arribarem a cap acord amb ningú que vulgui retallar presència dels sindicats a les pimes”, ha advertit.

Àlvarez ha exigit de nou la derogació de les reformes laborals que han fet estralls en el nostre mercat laboral: negociació col·lectiva, contractació, regulació sistema pensions, etc. Així mateix, ha reclamat que s’endegui d’una vegada el salari mínim per a l’àrea de Barcelona a què es van comprometre a fer-lo possible.

Pel que fa al tema de Catalunya, Àlvarez ha dit que “la UGT de Catalunya ha de sentir-se orgullosa del paper que ha jugat, juga i espero que jugui la UGT, en particular, en relació de Catalunya i els seus desitjos de millora de l’autogovern i la seva voluntat de triar el seu futur”. “La millor garantia de cohesió són les organitzacions sindicals”, ha remarcat.

Finalment, Josep M. Àlvarez ha convidat la nova direcció del sindicat a seguir potenciant el paper innovador de referència que ha fet forta la UGT de Catalunya. “Canvieu el que hagueu de canviar, no tingueu por a fer-ho. És positiu que tinguem un procés de renovació que ens ajudi a plantejar noves fites”, els ha encoratjat. També ha tingut paraules d’agraïment per CCOO de Catalunya i la feina feta durant els darrers anys, amb especial menció als secretaris generals amb què ha treballat conjuntament: José Luis López-Bulla, Joan Coscubiela i Joan Carles Gallego.

Comments are closed.